Vinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.x
Стручни скуп са темом Иновација у разредној настави одржан је у ОШ “Вук Караџић” у Кикинди
Да наставна година може почети на иновативан начин, показали су професори разредне наставе Кикинде и околних села који су се окупили на акредитованом стручном скупу 25.08.2021. у организацији ОШ “Вук Караџић” у Кикинди.
Циљ струног скупа, унапређење дигиталних компетенција ученика и наставника и употреба информационо комуникационих технологија, је остварен путем предавања и презентације примера добре праксе.
Пленарно излагање на тему Пројектна настава као иновација је реализовала Др Гордана Рацков, виши педагошки саветник и директор ОШ “Свети Сава”. Она је била отворена за сва питања, недоумице и размену искуства међу наставницима. Уследила је презентација Сузане Вељковић, самосталног педагошког саветника и професора разредне наставе из ОШ”Бранко Миљковић” из Ниша, овенчане наградом “Димитрије Мита Чипчић” у организацији ОШ “Вук Караџић” из Кикинде 2019. године. Презентација је показала како може да се иновативно користи у настави апликација “Девар”, путем мобилних телефона у млађим разредима Основне школе.
Иновација у разредној настави означава креативно осмишљавање, припрему и реализацију наставе коришћењем новина које имају за циљ да активирају и мотивишу ученике и унапреде наставу и учење. У наставној иновацији кључну улогу има наставник. Ово је закључак којим је завршен стручни скуп организован на иницијативу Десанке Ристић, педагошког саветника, а уз изузетну пордршку домаћина и сарадника скупа Оливере Лазић, директора, Драгане Станић, педагога и Зорана Кузманова, секретара ОШ “Вук Караџић”.
Отвореност ка иновацијама је корак испред времена у којем се настава одвија и развија, спремност да се изађе из класичних оквира, нађу путеви и начини који инспиришу нове генерације ђака рођених у веку савремених техологија.
202122 strucni skup
 

Претрага

Часопис

Распоред звона

RasporedZvonaNizaSmenaModul

RasporedZvonaVisaSmenaModul

JSN Decor is designed by JoomlaShine.com