Vinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.x

 

Основна школа „Вук Караџић” једна је од најстаријих у Кикинди. Основана је 1950. године као друга од четири осмолетке означене бројевима од 1 до 4 попут градских реона. Наша школа је носила назив Осмолетка бр. 2. 

На почетку рада школа је имала седам разреда који су били формирани од ученика прва четири разреда постојеће четворогодишње школе и од ученика прва три разреда Пуне кикиндске гимназије. Већ од 1952. имала је свих осам разреда. Исте године, одлуком Наставничког већа, школа је преименована у Осмолетку ,,Вук Караџић“. Школа је у том периоду у свом саставу имала два одељења забавишта, комбиновано одељење на Пољопривредном комбинату Банат, а простор је користила и Школа за ученике у привреди.

 1

У минулих 65 година рада у школи се вредно радило на опремању и осавремењавању наставног процеса. Зграда је реконструисана, простор је адаптиран у складу са наставним захтевима, опремани су кабинети за предметну наставну, фискултурна сала, просторија за целодневни боравак, библиотека, трпезарија, задруга, у једном периоду и базен. Школски простор се сваке године оплемењује и опрема савременим училима, стручном литературом и књижним фондом.

Од самог оснивања школа је била позната по увођењу иновација у наставни процес. Најзначајније јесу усмерене на мотивацију ученика и наставника ради постизања бољих резултата у наставном процесу. Управо су резултати најбољи показатељ рада и вредности које се у школи континуирано негују.

 Skola 2

Претрага

Часопис

Распоред звона

RasporedZvonaNizaSmenaModul

RasporedZvonaVisaSmenaModul

JSN Decor is designed by JoomlaShine.com